How to: eten, slapen, eten, de toerist uithangen en eten in 3 dagen, the Paris Editon

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Een weekend trip Parijs op de planning? Kirsten neemt je mee en verteld je precies(!) hoe je het allermeest uit jouw weekend weg haalt. En zoals we het zelf niet anders zouden willen lezen: eten staat centraal in deze blog (zoals het heurt in Parijs). Ze neemt je mee langs de leukste hotspots, winkels, musea en - natuurlijk - restaurants waar de crème de la crème van Parijs zich schuilhoudt én als klap op de vuurpijl: een guide voor fijne kneepjes van het leven als een Parisienne (voor 72 uur dan).

Paris is always a good idea! En wat mij betreft één van de beste steden om naar toe te gaan voor lekker eten. Samen met mijn zusje stapte ik begin juni de trein in richting de stad van de liefde. En oh wat hebben we genoten! Lees daarom snel verder want met deze tips boek je vandaag nog je weekendje weg .

Jour un.

Na 3 uur reizen met de Thalys vanuit Amsterdam kwamen we aan bij ons hotel: Hotel Grand Amour. Een heerlijk hotel waar we vanuit onze kamer uitzicht hadden op de binnentuin. Het hotel heeft ook een restaurant en bar, waar ook veel locals komen. Kortom de perfecte slaapplek voor een weekendje weg!
 
Opgefrist en wel vertrekken we snel richting onze favoriete buurt le Marais om te lunchen bij Le Mary Celeste. We bestellen 2 voorgerechten: deviled eggs & spinaziericotta dip, als hoofd krokante kip en kaas als dessert (wij zijn immers in Parijs). De eieren én kip waren beide om over naar huis te schrijven en ik denk dat we eerder nog niet nooit zulke lekkere gevulde eieren hebben gegeten. Ohja, en wat de Fransen ook snappen is dat je water en brood altijd gratis krijgt en continu wordt aangevuld. Praise them.
 
Daarna liepen we door naar de Japanse winkel Ogata. Houd je van Japanse kunst, sushi en gebakjes? Dan is dit the place to be. Alleen al het bijzondere pand is een bezoekje waard. 
 
Next stop: macarons scoren bij Ladurée (in Le Marais dus). En dit moet je dus niet aan iedereen verklappen, maar deze locatie is super rustig ten opzichte van die bij het Louvre in de buurt. Geen rij = win win! Aan de overkant vind je Marché des Enfants Rouges: een soort foodhallen, maar dan met écht heel goed eten. Er hangt hier een super leuk sfeertje met jong borrelend publiek. 
 
Voor mooi servies is een bezoekje aan winkel Merci een feestje. Verder is het ook een mooie plek voor een kop koffie! We sloten de middag af bij Centre Pompidou, voor een geweldig uitzicht op de hele stad en Museum Brancusi, waar je prachtige beeldhouwkunst kunt zien. Beide zijn overigens gratis, dus zet ze vooral op je lijstje.

 

IMG_3914.jpgfeb42d99-053b-42b6-bff8-84a731ce7e32 2.JPG

 

In de avond gingen we dineren bij restaurant Early June. Het concept van dit restaurant is dat ze om de twee weken van chefs veranderen. Wij mochten genieten van de smaakbommen van Reece & Rhys! Kokkels, dorade, crispy salade, lam & basilicumijs met aardbeiengranité. En dit alles gecombineerd met heerlijke natuurwijnen.

Checklist dag 1:

  • Check in: Hotel Grand Amour
  • Lunch: Mary Celeste
  • Ogata: Japanse winkel en restaurant
  • Macarons: Ladurée
  • Snackje en drankje: Marché des Enfants Rouges
  • Merci winkel: prachtig servies
  • Centre Pompidou, voor een geweldig uitzicht.
  • Museum Brancusi
  • Diner: Early June

Jour Deux.

We starten de dag met een ontbijt in het hotel. Pancakes, sapjes en ei met soldaatjes (mijn favo). Onderweg pakken we een koffietje on the go om vervolgens een bezoek te brengen aan de kookwinkel E. Dehillerin. Een walhalla voor kookliefhebbers, dus deze kon zeker niet uitblijven.
 
Hierna maakten we een wandeling langs het Louvre en over de seine om vervolgens een heerlijke cappuccino te drinken bij Le Basilic (overpriced maar het uitzicht en de rust is het wel waard).
 
Next up: Mussée Rodin. Hier kwam mijn kunstgeschiedenisboek even tot leven. En wat was het mooi! Voor de lunch moesten en zouden we naar Bouillon Chartier Montparnasse gaan. Het pand alleen al is een hele beleving. Helemaal in Art Deco style zit je te lunchen of te dineren en je wordt gezellig bij anderen aan tafel gezet. Een toevallige ontmoeting dus gegarandeerd. Wij bestelden: eieren, terrine, escargots & biefstuk met pepersaus. Heerlijk!
 
Chartier lunch

Met een goed gevulde maag gingen nog een keer cultuur snuiven, ditmaal bij Musée L’orangerie. Hier zie je de waterlelies van Monet op een heel groot formaat. Ik kan daar echt uren zitten genieten. Zo ontzettend mooi en bijzonder.
 
Enfin, eten kunnen we altijd, dus een zoete snack bij Ritz le Comptoir kon niet uitblijven. Ze hebben daar de lekkerste madeleines & eclairs en wellicht spot je nog een celebrity bij het chique naastgelegen hotel.

Hierna even chillen en de voetjes omhoog op de hotelkamer en vervolgens door naar Déviant voor het diner. Hier zaten we heerlijk aan de straat, dus mensen kijken op zijn best. We aten er: tostada pulpo ceviche, gnocchi en kip taco’s. De pulpo was zó lekker dat we die gewoon nog een keer bestelden. En als perfecte afsluiter aten we churros met chocoladesaus.

IMG_4330 2.jpgIMG_4333 2.jpg

Om de laatste avond goed af te sluiten wilden we graag borrelen in de bar van het hotel. Daar ontmoetten we een aantal Franse locals waarmee we al gauw het ene drankje naar het andere achterover tikten. We eindigden in de bar La Chope des artists en hebben tot laat gedanst. 
 
Checklist dag 2:

  • Ontbijt: Hotel grand amour
  • Kookwinkel: E. Dehellerin
  • Louvre & seurn
  • Koffie: Le Basilic
  • Musée Rodin
  • Lunch: Bouillon Chartier Montparnasse
  • Musée L’orangerie
  • Ritz le comptoir, voor een eclair
  • Diner: Deviant 20.00 uur
  • Borrel: bar Hotel grand Amour
  • Bar: La chope des Artists

Jour Trois.

Ontbijt scoren we dit keer buiten de deur bij Liberté. Koffie, jus d’orange, een amandel croissant, een broodje tomaat geitenkaas & nog een madeleine voor onderweg. Daarna maakten we een uitgebreide wandeling door Montmartre. Tip: ga vooral niet te dichtbij de Sacre Coeur want daar is het vreselijk toeristisch. 
 
Voor de lunch schuiven we aan bij de prachtige zaak Django. Het hele interieur wil je copy pasten en koken kunnen ze ook nog eens fantastisch. Aanraders: kofta, iberico ham & spaghetti vongole.

Chez Janou48FFEFC5-21A9-40FD-9F30-138A54857BA7 2.JPG

Via de seine lopen we naar Chez Janou om daar met een wijntje, brood en geitenkaas de trip culinair af te sluiten. Hierna nog even wat souvenirs scoren voor le boyfriend (bier en lekker hartig worstje). Een laatste drankje in de hotelbar en 'on y va' naar Amsterdam met de Thalys. Relaxter reizen is er niet! Nu al heimwee naar deze geweldige stad.

Checklist dag 3:

  • Ontbijt: Liberté
  • Wandeling door Montmartre
  • Lunch: Django
  • Vroeg diner: Chez Janou
  • Fédération Française de L'apéritif
  • Afsluiter borrel bij: Hotel Grand Amour
  • Thalys terug naar huis

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.