EditieNL Airfryer kerstmenu

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Home Made Chef Danny maakt vanavond een heerlijk driegangen kerstmenu voor EditieNL. Het menu bestaat uit een lekker stukje kabeljauw met salsa verde, fricandeau met champignonroomsaus en als toetje een gepofte banaan met noten en ijs! Wil jij meer Airfryer recepten neem dan een kijkje op onze Airfriday pagina of schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken lekkere recepten! 

kabeljauw met salsa verde

Ingrediënten voor de kabeljauw met salsa verde:

  • 20 gram peterselieblaadjes
  • 20 gram basilicumblaadjes en stelen
  • 10 gram muntblaadjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 4 eetlepel olijfolie 
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 moten kabeljauw, ongeveer 120 gram per stuk

 

Extra benodigdheden: 
Keukenmachine of een staafmixer
Klein stukje bakpapier

Bereiden:

  1. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de peterselieblaadjes, basilicum, muntblaadjes, knoflook, kappertjes, witte wijnazijn en gladde mosterd. Als dit is fijngemalen voeg je al mixend rustig de olijfolie toe, tot er een dikke gladde salsa ontstaat. Proef de salsa na en breng hem naar wens op smaak met peper en zout. 
  2. Leg de moten kabeljauw op een klein stukje bakpapier op het Airfryer rekje. Schep er ruim de salsa verde bovenop. De salsa verde die overblijft kun je gebruiken als dip bij je gerecht of als broodsmeersel.
  3. Gaar de kabeljauw in circa 8 minuten op 120°C graden in de Airfryer. Om te controleren of de kabeljauw gaar is duw je voorzichtig op de moot, als het visvlees makkelijk van elkaar afglijdt is de kabeljauw voldoende gegaard. Te lang gegaarde kabeljauw zal te droog worden. 

Tip: serveer de kabeljauw met salsa verde bij een zomerse salade, een lekkere pasta of met een gebakken broodje. 

fricandeau

Ingrediënten voor de fricandeau:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels boter
  • 40 gram bloem
  • 50 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter room
  • Peper en zout, naar smaak
  • 350 gram varkensfricandeau, 1 stuk
  • 300 gram krieltjes, voorgekookt
  • Scheut zonnebloemolie
  • Beetje peterselie, fijngehakt

Extra benodigdheden:
Aluminiumfolie

Bereiden:

  1. Bak in een kleine koekenpan de ui, knoflook, tijm en champignonplakjes in 2 eetlepels boter. Voeg daarna de bloem toe en bak deze kort mee. Roer beetje voor beetje de rode wijn en de room door het mengsel en laat dit rustig 3 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout en warm hem weer op als de rest van het gerecht klaar is.
  2. Bestrooi de fricandeau rondom met peper en zout. Gaar de fricandeau in circa 20 minuten op 140°C in de Airfryer. Leg hem daarna op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en laat de fricandeau dan zo’n 5 minuten rusten.
  3. Tijdens het garen van de fricandeau kun je de krieltjes in een koekenpan met een scheut zonnebloemolie goudbruin bakken.
  4. Als de fricandeau heeft gerust kun je het vocht wat op het bord ligt aan de opgewarmde champignonroomsaus toevoegen en doorroeren.
  5. Serveer de fricandeau in plakjes gesneden met de krieltjes, champignonroomsaus en wat fijngehakte peterselie. 

gepofte banaan

Ingrediënten voor de gepofte banaan met karamelsaus:

  • 50 gram gemengde noten
  • 2 bananen
  • 6 toffeesnoepjes
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 100 milliliter melk, opgewarmd

Extra benodigdheden:
Airfryer

Bereiden:

  1. Rooster de noten in circa 6 minuten goudbruin op 170°C graden in de Airfryer. 
  2. Snijd de bananen over de lengte een klein beetje in. Duw in de snee van de bananen per banaan 3 toffeesnoepjes. Zorg ervoor dat de schil van de banaan weer een beetje dicht kan. 
  3. Pof de banaan in circa 14 minuten op 180°C graden in de Airfryer.
  4. Maak ondertussen de karamelsaus door de bruine suiker en boter te zachtjes te verwarmen, als de suiker gesmolten is voeg je voorzichtig de opgewarmde melk toe. Laat dit kort doorkoken. 
  5. Serveer de bananen in de schil, vouw ze iets open en strooi daar de geroosterde nootjes over. Serveer er de saus bij en eventueel een lekkere bol ijs.

 

 

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen