Crumble doet het altijd goed, en deze heb je zo voor elkaar, helemaal zelf gemaakt! En het leuke is, je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten noten of ander fruit. Wij maken deze met appel, peer, kersen en pecannoten. YUM! Check snel hoe je 'm maakt.
Ingrediënten voor de crumble:
crumble:
- 100 gram fijne suiker
- 100 gram bloem
- 50 gram koude boter
het dessert:
- 2 friszure appels, geschild en in blokjes
- 2 peren, geschild en in stukjes
- 4 eetlepels kersen uit blik
- 100 gram pecannoten
- mini marshmallows (naar smaak)
Extra nodig: ovenschaal (of kleine ovenschaaltjes per persoon)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble met elkaar en wrijf met platte handen tot kruimels.
- Meng het fruit, noten en de marshmallows door elkaar en verdeel over een ovenschaal.
- Verdeel de kruimels over het fruit en bak de crumble in de oven krokant in circa 25 minuten.
Tip: lekker met slagroom of een flinke bol vanille ijs.
Dit recept komt uit het boek Masterclass Desserts van Danny Jansen.