Gebakken rijst, hartige pannenkoeken, ramen, avocado toast en zelfs op tosti’s is kimchi te vinden. Varieer eindeloos met dit gezonde bijgerecht. Hoe je het zelf maakt leggen we je hieronder uit.
Ingrediënten voor Easy Korean kimchi
Benodigdheden
- Keukenzout
- Water
- Mason Jar Ball Quart
Bereiding
- Laat de Chinese kool 24 uur, ondergedompeld, in een bad met zout water weken. Per 1 liter gebruik je 100 gr zout. Dep daarna goed droog.
- Meng in een keukenmachine de knoflook, gember, azijn en vissaus tot een gladde massa. Voeg daarna de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.
- Schil de wortel en rasp deze fijn. Snijd de radijsjes in plakjes en snipper de ui fijn. Voeg deze toe aan de pasta.
- Als de Chinese kool droog is snij je deze in kwarten, verwijder de halve kern en halveer de kwarten en snijd die stukken in vieren. Masseer de bladeren nu in met de pasta en zorg dat deze goed bedekt zijn.
- Vul de inmaakpot met de bladeren. Zorg ervoor dat je de groenten goed aandrukt en dat er een centimeter onder de rand van de pot vrij blijft. De bovenkant moet goed met de pasta bedekt zijn zodat je kimchi langer houdbaar blijft. Sluit de pot.
- Laat het 24 uur buiten de koeling staan. Daarna gaat hij nog voor minimaal 3 dagen de koeling in. Je kunt de kimchi nu al eten, maar na 14 dagen is -ie het lekkerst.