Ingrediënten voor Easy brownie - cookies: brookies
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter en de chocolade samen au bain marie. Zorg dat het niet te heet wordt, en laat daarna een beetje afkoelen.
- Doe de suiker en eieren samen in een kom en klop dit (met de hand of keukenmachine) tot een schuimig geheel. Als de boter en chocolade als lichaamstemperatuur voelen, mag het bij het suiker-eierenmengsel. Spatel het goed door elkaar.
- Zeef de bloem, het cacaopoeder, het snufje zout en de espressopoeder samen in een kom. Voeg ook dit aan het toe aan suiker-eiermengsel. Spatel ook dit weer goed door elkaar.
- Daarna maak je met de hulp van een ijsschep (of twee lepels) kleine blobjes beslag op een bakplaat – Let op, het beslag loopt iets uit dus zorg dat er goed afstand is tussen de blobjes beslag. Bak ongeveer 8-10 minuten in de oven. Dit ligt aan de grootte van je blobjes. Hoe groter het koekje, hoe langer ze moeten bakken.
Let op: omdat het fudgy brownie cookies zijn is het belangrijk dat je ze niet te lang bakt! Ze moeten nog gooey en zacht lijken als je ze uit de oven haalt.
Tip! Als het mengsel nog iets te vloeibaar is, was je chocolade mengsel iets te warm, dit is niet heel erg maar dan moet je een klein beetje geduld hebben tot het beslag minder vloeibaar is. Je kan het ook kort koelen in de koelkast.