Niet mokken maar lekker wokken! En wel met deze wok met zeeduivel, gember, sugar snaps en wortel.
Als je vis wil bereiden in een wok, kies dan voor een stevige vissoort die niet gemakkelijk uit elkaar valt. Wij kiezen hier voor zeeduivel, maar heilbot is bijvoorbeeld ook een goede optie. Met deze snelle viswok haal je binnen no-time Azië in je huis.
Ingrediënten voor de snelle viswok:
- 400 gram sugarsnaps
- 300 gram zeewolffilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- 5 centimeter gember
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 2 worteltjes
- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
Extra nodig: Wok en kookpan.
Bereiden:
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de sugarsnaps in circa 4 minuten beetgaar. Laat ze uitstomen tot verder gebruik.
- Snijd de zeewolf in blokjes van circa 3 centimeter dik.
- Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
- Pel en hak de knoflook.
- Pel de rode ui en snijd in ringen.
- Schil de worteltjes en snijd in dunne plakjes.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok, wok de zeewolf met de gember en de kerriepoeder op hoog vuur circa 2 minuten, haal de vis met de gember eruit en maak de wok schoon.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en wok de sugarsnaps, rode ui, wortels en de sambal.
- Voeg de zeewolf en de ketjap toe en meng door.
Tip: Zowel lekker met warme als met koude noedels.