Driekleuren tomaten tartaar met burrata en crostini

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een kleurrijk feestje op je bord met deze driekleuren tomaten tartaar. Perfect als voorgerecht, maar bijvoorbeeld ook heerlijk als lunch.

Ingrediënten voor Driekleuren tomaten tartaar met burrata en crostini

Mix van gekleurde tomaten
Kappertjes
Sjalotten
Knoflook
Broodkruim
Balsamicoazijn
Sneetjes stokbrood
Burrata's
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden

Oven, ronde (uitsteek)vormbakpapierbakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vruchtvlees uit de tomaat en snijd de buitenkant in blokjes. Doe deze in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Hak de knoflook en 2/3 van de basilicum fijn en snipper de sjalot en de kappertjes zo klein mogelijk. Mix deze ingrediënten samen met wat broodkruim en meng het daarna samen met de uitgelekte tomaten samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  3. Snijd het brood in heel dunne plakken, bestrijk aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Schep het tomatenmengsel in een steekring en druk het stevig aan. Verwijder voorzichtig de ring, zodat er een torentje van tomaat blijft staan. Dit kun je eventueel ook zonder ring doen, dan wordt het minder strak. Snijd de burrata open en schep het binnenste van de burrata boven op het torentje. Maak het af met extra vierge olijfolie, een basilicumblaadje en serveer met een crostini.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen