Een kleurrijk feestje op je bord met deze driekleuren tomaten tartaar. Perfect als voorgerecht, maar bijvoorbeeld ook heerlijk als lunch.
Ingrediënten voor Driekleuren tomaten tartaar met burrata en crostini
Benodigdheden
Oven, ronde (uitsteek)vorm, bakpapier, bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vruchtvlees uit de tomaat en snijd de buitenkant in blokjes. Doe deze in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Hak de knoflook en 2/3 van de basilicum fijn en snipper de sjalot en de kappertjes zo klein mogelijk. Mix deze ingrediënten samen met wat broodkruim en meng het daarna samen met de uitgelekte tomaten samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Snijd het brood in heel dunne plakken, bestrijk aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Schep het tomatenmengsel in een steekring en druk het stevig aan. Verwijder voorzichtig de ring, zodat er een torentje van tomaat blijft staan. Dit kun je eventueel ook zonder ring doen, dan wordt het minder strak. Snijd de burrata open en schep het binnenste van de burrata boven op het torentje. Maak het af met extra vierge olijfolie, een basilicumblaadje en serveer met een crostini.