De burger der burgers: double bacon burger

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Dé ultieme burger
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Op zoek naar de ultieme burger? De burger der burgers? Stop dan met zoeken, want dit is 'm! Double Bacon Burger.double bacon burger

Ingrediënten voor De burger der burgers: double bacon burger

magere runderlappen gemend met gerookt spek
sesambollen, gesneden in 3 lagen
cheddar
kropsla, blaadjes
bacon, uitgebakken
kleine ui, dunne ringen gesneden
Mayonaise en piccalilly, naar smaak

Benodigdheden

  • Gehaktmolen. (Indien je die niet hebt: vraag aan je slager of hij een mooi gehaktmengsel kan maken met het spek).
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Maal het vlees met de gehaktmolen, het spek mag ook door de gehaktmolen. Meng het vlees en het spek goed door en maak op smaak met peper en zout. Vorm 4 dunne burgers.
  2. Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en bak ze in een droge hete koekenpan goudbruin. Haal de broodjes uit de pan en bak daarna in de hete pan de burgers kort om en om bruin en rosé. Als het vlees de garing heeft die je wenst, leg je ze op een bordje naast het fornuis en leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten.
  3. Bouw de burger op met kropsla, piccalilly, de eerste burger, plakje krokante bacon, plakje brood, kropsla, piccalilly, de tweede burger, plakje bacon en dungesneden uienringen.

Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk!

Samenwerkingen:

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

Meer burger recepten zien? Klik dan hier!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen