Ingrediënten voor De burger der burgers: double bacon burger
Benodigdheden
- Gehaktmolen. (Indien je die niet hebt: vraag aan je slager of hij een mooi gehaktmengsel kan maken met het spek).
- Peper en zout
- Olijfolie
- Koekenpan
Bereiding
- Maal het vlees met de gehaktmolen, het spek mag ook door de gehaktmolen. Meng het vlees en het spek goed door en maak op smaak met peper en zout. Vorm 4 dunne burgers.
- Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en bak ze in een droge hete koekenpan goudbruin. Haal de broodjes uit de pan en bak daarna in de hete pan de burgers kort om en om bruin en rosé. Als het vlees de garing heeft die je wenst, leg je ze op een bordje naast het fornuis en leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten.
- Bouw de burger op met kropsla, piccalilly, de eerste burger, plakje krokante bacon, plakje brood, kropsla, piccalilly, de tweede burger, plakje bacon en dungesneden uienringen.
Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk!
Samenwerkingen:
Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld