Ingrediënten voor het buikspek:
- 2 x 2 cm gember, geschild en geraspt
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 200 ml appelsap
- 200 ml water
- 6 eetl ketjap manis
- 1 eetl honing
- 1 theel five spice poeder
- 1 kilo (uitgebeend) buikspek zonder zwoerd
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
Extra nodig: Rasp.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Meng de gember, knoflook, kaneel, steranijs en sjalotten met de appelsap, het water, de ketjap, honing en five spice poeder. Roer goed door.
- Snijd het buikspek aan de vetzijde kruislings circa 1 centimeter in.
Wrijf het buikspek goed in met de marinade en voeg alles toe aan een braadpan of ovenschaal. - Leg het buikspek met de ingesneden kant naar boven.
- Laat het buikspek onafgedekt 4 uur garen in de oven en controleer elke 30 minuten.
Tip: Lekker bij rijst of op een broodje met wat coleslaw.