Dit wil je nú maken: Langzaam gegaard buikspek

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor het buikspek: 

  • 2 x 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 200 ml appelsap
  • 200 ml water
  • 6 eetl ketjap manis
  • 1 eetl honing
  • 1 theel five spice poeder
  • 1 kilo (uitgebeend) buikspek zonder zwoerd 
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

Extra nodig: Rasp.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Meng de gember, knoflook, kaneel, steranijs en sjalotten met de appelsap, het water, de ketjap, honing en five spice poeder. Roer goed door.
  3. Snijd het buikspek aan de vetzijde kruislings circa 1 centimeter in. 
    Wrijf het buikspek goed in met de marinade en voeg alles toe aan een braadpan of ovenschaal.
  4. Leg het buikspek met de ingesneden kant naar boven.
  5. Laat het buikspek onafgedekt 4 uur garen in de oven en controleer elke 30 minuten.

Tip: Lekker bij rijst of op een broodje met wat coleslaw. 

Meer recepten met spek? Klik hier! 
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen