Oma Tilly maakt deze maiskoekjes. De Indonesische naam is 'frikandel djagoeng'. Nu heeft dit niks met de Hollandse frikandellen te maken. In de Indonesische keuken bedoelen ze hiermee namelijk vaak gebakken gehakt mee. Deze variant wordt gemaakt van mais uit blik. Lekker makkelijk. Je kunt uiteraard ook verse mais gebruiken. Wedden dat deze bad boys in de smaak gaan vallen?
Ingrediënten voor de maiskoekjes:
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 theelepels ketoembar, korianderzaad
- 3 eieren
- suiker
- nootmuskaat
- half bosje bladselderij
- 200 gram maïskorrels uit blik
- 2 eetlepels tarwebloem
- zonnebloemolie
Extra nodig: Wok, keukenpapier, blender.
Bereiden:
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maal de ui, knoflook, ketoembar en eieren in een blender. Breng op smaak met een beetje zout, suiker, nootmuskaat en versgemalen peper en schenk in een kom.
- Hak de bladselderij fijn en meng met de maïskorrels en de bloem door het beslag in de kom.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en lepel het beslag er in kleine porties in. Bak het beslag aan beide kanten goudbruin en laat de maïskoekjes uitlekken op keukenpapier.
Tip: Lekker met een vers citroensap.
Wil je meer lekkere recepten met mais? Klik dan hier!
Dit recept komt uit het boek 'Zoals Alleen Oma Dat Kan' van Danny Jansen.