Ingrediënten voor Danny maakt: gekarameliseerde ananas van de grill
Benodigdheden
Bereiding
- Schraap het merg uit het vanillestokje en doe zowel het merg als het lege stokje in de steelpan samen met de kaneelstokjes, steranijs, bruine rum en suiker. Roer dit door elkaar en breng langzaam aan de kook.
- Snijd ondertussen van de ananas de 'kop' en 'kont' en snijd daarna rondom de schil er dun af. Haal de pitjes (bruine puntjes) uit de ananas door in een spiraal (in een v vorm) te snijden. Marineer daarna de ananas door 'm in een badje van het rummengsel te leggen. dat mag een uurtje maar ook een hele dag van tevoren.
- Rijg de ananas aan het spit en grill deze rondom. Bestrijk ondertussen nog een (paar) keer met het rummengsel.
- Maak van de rest van het rummengsel een saus door 'm te monteren. Dat doe je door het vuur zachtjes te zetten de boter er doorgeen te roeren.
- Snijd de ananas als een rollade in plakken. Steek het hart van de plakken ananas er uit met een steker en dien deze op met wat kokosrasp, ijs en extra rumsaus.
Tip! Heb je geen Everdure? No problemo. Snijd de ananas in plakken en grill ze voor 7-10 min. in een grillpan of op de bbq.