Dit recept kost je even wat tijd, je maakt hiervoor namelijk helemaal zelf je currysaus. Geloof ons, dat is de moeite waard!
Ingrediënten voor de curryburger:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram rode ui, gepeld en in stukjes gesneden
- 3 knoflooktenen, gehakt
- 75 gram lichte basterdsuiker
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- 1 steranijs
- 1/2 eetlepel mosterdzaad
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel pimentpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 125 mililiter appelazijn
- 1 kilo rijpe vleestomaten, in stukjes
- 1/2 rode peper
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel kerriepoeder
- Sap van kwart citroen
- 250 gram half-om-half gehakt
- Peper en zout
- 1/2 ei, losgeklopt
- 1 Rode ui, in ringen gesneden
- gebakken uitjes
- 2 maïsbollen, afgebakken en door gesneden
Bereiden:
- Verhit de olie in de pan en fruit de uien en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de suiker, gemberpoeder, steranijs, mosterdzaad, kaneelpoeder, pimentpoeder en zwarte peper toe en fruit 1 minuut mee. Blus af met de appelazijn, roer door en voeg de tomaten toe.
- Laat de tomaten met de rode peper op laag vuur minimaal 45 minuten koken, roer regelmatig door. Het geheel moet een beetje indikken.
- Wrijf de curry door een zeef. Voeg de tomatenpuree toe, kook kort door. Voeg de worcestersaus, kerriepoeder en citroensap toe.
- Meng het gehakt met peper en zout en ei. Vorm hiervan de burgers. Bak in een koekenpan goudbruin en gaar. Als de burgers klaar zijn een ruime schep curry aan de pan toevoegen en kort meebakken, zodat de saus mooi om het vlees blijft hangen.
- Beleg de broodjes met de burger en extra saus, rode ui ringen en gebakken uitjes.