Crispy skin chicken burger met spicy mangosalsa

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Ingrediënten voor de crispy chicken skin burger:

  • Vel van 2 kippenbouten, overtollig vet eraf gehaald
  • Peper en zout
  • ½ mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram suiker
  • 2 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 rawit (thaise chilipeper), gehalveerd zonder pitjes
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 takje verse koriander, fijngesneden
  • 250 gram kippengehakt, het liefst van de bouten
  • Beetje bieslook, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Peper en zout, naar smaak
  • Zonnebloemolie
  • 2 witte sesambollen, opengesneden
  • IJsbergsla

 

Extra nodig: Bakpapier

Bereiden:

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bak het kippenvel op bakpapier in de oven goudbruin en krokant. Regelmatig omdraaien tussendoor. Het bakken van het kippenvel kan best een tijdje duren. Qua tijd verschilt het per oven. Houd deze dus goed in de gaten. Het is handig om dit van tevoren te doen.
  3. Verhit de mango in een klein pannetje, voeg de suiker, kardemom, rawit, limoenrasp en sap toe. Als de mango gaar wordt en het geheel een beetje plakkerig, haal dan de mango van het vuur. Laat dit afkoelen, meng er daarna wat gesneden verse koriander doorheen.
  4. Meng het kippengehakt met de bieslook en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 2 burgers, bak deze op matig vuur in zonnebloemolie goudbruin en gaar in zo’n 15 minuten.
  5. Leg de burgers daarna even op een bordje en bak in de koekenpan de broodjes goudbruin.
  6. Beleg de broodjes met sla, de kipburger, mangosalsa en het krokante kippenvel.

Ingrediënten voor Crispy skin chicken burger met spicy mangosalsa

kippenbout
peper en zout
mango
kardemompeulen
raait (Thaise chilipeper)
limoen
verse koriander
kippen gehakt, het liefste van de bouten
bieslook
knoflook
peper en zout
zonnebloemolie
sesambroodjes
ijsbergsla

Benodigdheden

Bakpapier
Vleesmolen
Steelpan
Grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verwijder het vel van de kippenbouten en bak het kippenvel op bakpapier in de oven goudbruin en krokant. Regelmatig omdraaien tussendoor. Het bakken van het kippenvel kan best een tijdje duren. Qua tijd verschilt het per oven. Houd deze dus goed in de gaten. Het is handig om dit van tevoren te doen.
  3. Voor de mangosalsa, verhit de mango in een klein pannetje, voeg de suiker, kardemom, rawit, limoenrasp en sap toe. Als de mango gaar wordt en het geheel een beetje plakkerig, haal dan de mango van het vuur. Laat dit afkoelen, meng er daarna wat gesneden verse koriander doorheen.
  4. Haal het vlees van de kippenbouten door de vleesmolen, zodat je kippengehakt krijgt. Je kan het kippengehakt natuurlijk ook kant-en-klaar kopen als je geen vleesmolen hebt.
  5. Meng vervolgens het kippengehakt met de bieslook en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in de grillpan een scheutje zonnebloemolie. Vorm 2 burgers van het kippengehakt en bak deze in 15 minuten op matig vuur goudbruin en gaar.
  6. Leg de burgers vervolgens aan de kant en bak in de grillpan de broodjes goudbruin.
  7. Beleg de broodjes met sla, de kipburger, mangosalsa en het krokante kippenvel.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen