Ingrediënten voor Crispy rijst met spicy zalm en mango
Benodigdheden
bakblik of schaal, vershoudfolie, hapjespan, kookpan
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Meng de suiker en rijstazijn er doorheen. Stort de rijst in een met vershoudfolie beklede schaal en druk stevig aan. Dek af en zet voor minimaal een uur in de koelkast.
- Meng in een schaaltje de fijngesneden zalm met de mango, siracha, kewpie mayonaise, sojasaus, de helft van de bosui en meng door elkaar. Zet apart.
- Haal, wanneer de rijst afgekoeld is, de rijst (in één geheel) uit de schaal en snijd in blokjes. Wij sneden ze in blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm, maar dit kan je natuurlijk naar wens doen. Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en laat goed heet worden. Bak daarna de rijstblokjes, in delen, knapperig in de pan.
- Laat de rice bites uitlekken en beleg ze daarna allemaal met een plakje avocado, het zalm-mangomengsel en top af met overige bosui.
Tip! De rijst en zalm-mangomengsel kun je van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zo hoef je alleen nog de rijst knapperig te bakken op het 'moment suprême'
Stuur ons je reactie
Stuur ons je reactie