Ingrediënten voor de hemelse modder:
Voor de pure chocolademousse:
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 200 gram pure chocolade, gesmolten
- 10 gram boter, op kamertemperatuur
- 400 mililiter slagroom, opgeklopt tot yoghurtdikte
Voor de garnering:
- Chocoladegarneringen (bijvoorbeeld chocolade flikken)
- vanillesaus
- 100 gram isomalt
- 50 gram chocolade
- atsina cress (anijssmaak)
- verkruimelde (chocolade)koeken
Extra nodig: siliconen bolvorm, spuitzak met een gladde spuitmond, silliconen bakmat. (als je geen siliconen vorm hebt, kun je ook bijvoorbeeld espressokopjes gebruiken, of leuke bakjes/schaaltjes)
Bereiden:
- Splits het ei. Meng de eidooier met de boter door de gesmolten chocolade. Klop het eiwit met de suiker in een vetvrije mengkom tot een stijf schuim.
- Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Spatel dan de slagroom erdoor. Spuit de mousse in silicone vormen. Laat de chocolademousse minstens 2 uur hard worden in de vriezer.
- Smelt voor de chocoladeschotsen de isomalt tot een heldere caramel en los er de chocolade in op. Giet uit op een siliconen bakmat, laat iets afkoelen en trek er dunne schotsen van.
- Ontvorm de chocolademousse uit de mal en verdeel over de borden.
- Serveer met de chocolade koekkruimels, atsinacress, de chocoladeschotsen, chocolade garneringen en vanillesaus.