Chocolademoussedag vraagt om Hemelse Modder

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de hemelse modder:

Voor de pure chocolademousse: 

  • 1 ei 
  • 15 gram suiker 
  • 200 gram pure chocolade, gesmolten 
  • 10 gram boter, op kamertemperatuur 
  • 400 mililiter slagroom, opgeklopt tot yoghurtdikte 

Voor de garnering: 

  • Chocoladegarneringen (bijvoorbeeld chocolade flikken) 
  • vanillesaus 
  • 100 gram isomalt 
  • 50 gram chocolade 
  • atsina cress (anijssmaak) 
  • verkruimelde (chocolade)koeken

Extra nodig: siliconen bolvorm, spuitzak met een gladde spuitmond, silliconen bakmat. (als je geen siliconen vorm hebt, kun je ook bijvoorbeeld espressokopjes gebruiken, of leuke bakjes/schaaltjes) 

Bereiden: 

  1. Splits het ei. Meng de eidooier met de boter door de gesmolten chocolade. Klop het eiwit met de suiker in een vetvrije mengkom tot een stijf schuim. 
  2. Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Spatel dan de slagroom erdoor. Spuit de mousse in silicone vormen. Laat de chocolademousse minstens 2 uur hard worden in de vriezer.
  3. Smelt voor de chocoladeschotsen de isomalt tot een heldere caramel en los er de chocolade in op. Giet uit op een siliconen bakmat, laat iets afkoelen en trek er dunne schotsen van. 
  4. Ontvorm de chocolademousse uit de mal en verdeel over de borden.
  5. Serveer met de chocolade koekkruimels, atsinacress, de chocoladeschotsen, chocolade garneringen en vanillesaus.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen