Ingrediënten voor Chocolademousse met rumrozijnen, geroosterde hazelnoot en koekcrumble
Bereiding
- Laat de rozijnen wellen in de rum.
- Smelt je chocolade door 2 pannen in elkaar te zetten, de onderste met water en de bovenste met de chocolade. Zet dit op een laag vuurtje.
- Klop ondertussen je eiwitten op en doe hier beetje bij beetje de suiker erbij.
- Klop in een andere kom je slagroom stijf.
- Schep de gesmolten chocolade door de slagroom heen en daarna de eiwitten.
- Voeg hier, terwijl je roert, langzaam 10 ml rum aan de chocolade mouse toe.
- Meng het geheel goed maar niet te lang anders haal je alle lucht uit de mousse.
- Laat het geheel opstijven in de koeling.
- Rooster ondertussen je hazelnoten door deze in een pan op een laag vuurtje te zetten.
- Kruimel de koekjes fijn. Haal de rozijnen uit de rum en laat deze op een keukenpapiertje drogen, je kan ze ook droogdeppen als minder lang wilt wachten.
- Serveer de chocolademousse in een diepbord samen met drum rozijnen, geroosterde hazelnoten en koekkruimels.
print recept