Chocolademousse met rumrozijnen, geroosterde hazelnoot en koekcrumble

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Chocolademousse met rumrozijnen, geroosterde hazelnoot en koekcrumble

chocolade
suiker
vloeibare slagroom
eiwit
Dutch head rum
rozijnen
hazelnoten
koekcrumble

Benodigdheden

Bereiding

  1. Laat de rozijnen wellen in de rum.
  2. Smelt je chocolade door 2 pannen in elkaar te zetten, de onderste met water en de bovenste met de chocolade. Zet dit op een laag vuurtje.
  3. Klop ondertussen je eiwitten op en doe hier beetje bij beetje de suiker erbij.
  4. Klop in een andere kom je slagroom stijf.
  5. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom heen en daarna de eiwitten.
  6. Voeg hier, terwijl je roert, langzaam 10 ml rum aan de chocolade mouse toe.
  7. Meng het geheel goed maar niet te lang anders haal je alle lucht uit de mousse.
  8. Laat het geheel opstijven in de koeling.
  9. Rooster ondertussen je hazelnoten door deze in een pan op een laag vuurtje te zetten.
  10. Kruimel de koekjes fijn. Haal de rozijnen uit de rum en laat deze op een keukenpapiertje drogen, je kan ze ook droogdeppen als minder lang wilt wachten.
  11. Serveer de chocolademousse in een diepbord samen met drum rozijnen, geroosterde hazelnoten en koekkruimels.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen