Ingrediënten voor Chili sin carne salade met tortillachips
Bereiding
- Verwarm de oven op 170ºC.
- Snipper de ui en snijd de paprika's in stukjes
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg het chilipoeder en komijn toe en fruit voor 2 minuten. Voeg de paprika toe, de chilibonen, tomatenblokjes en de maïs. Laat 10 minuten garen en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de tortillas met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
- Snijd iedere tortilla in 8 punten en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de tortillapuntjes in ca. 8-10 minuten in de oven (keer halverwege om) tot ze goudbruin en krokant zijn en laat daarna afkoelen.
- Pel en pers de knoflook en meng deze met de zure room. Wil je hem iets vloeibaarder, voeg dan een paar druppeltjes water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de sla over de borden en maak deze aan met een scheut olijfolie en peper en zout. Schep de chili sin carne er bovenop en serveer met de tortillachips en de zure room knoflooksaus.
print recept