Chiara's rigatoni alla norma

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Buon appetito!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Chiara's rigatoni alla norma

aubergine
rigatoni
knoflook
ricotta
pecorino romana
flesje agromonte tomatensaus
takje verse basilicum
Extra vergine olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in grote gelijken blokken van ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm. Verwarm in een ondiepe pan een dikke laag extra vergine olijfolie op medium hoog vuur. Plet 1 teentje knoflook en doe hem in zijn geheel bij de olie, dit heet aglio in camicia. De knoflook geeft de olijfolie meer smaak.
  2. Frituur dan de aubergine blokjes mooi goud bruin en laat ze uitlekken op wat keuken papier.
  3. Verwarm vervolgens in een koekenpan een scheutje olijfolie samen met een aglio in camicia. Doe de agromonte cherrytomatensaus erbij (of fruit wat bleekselderij, ui, cherrytomaten in blik, peper, zout en eventueel wat suiker wanneer nodig en laat 25 min pruttelen) en laat het samen met wat verse basilicum voor tien minuten pruttelen.
  4. Kook ondertussen de rigatoni mooi al dente in gezout water.
  5. Maak de saus af door de ricotta, pecorino romano en de gefrituurde aubergine blokjes te mengen door de tomatensaus.
  6. Proef de saus of het meer peper of zout nodig heeft. Meng dan de gekookte rigatoni door de saus heen samen met een kopje kookvocht. Garneer met verse basilicum en buon appetito!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen