Ingrediënten voor Chiara's rigatoni alla norma
Bereiding
- Snijd de aubergines in grote gelijken blokken van ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm. Verwarm in een ondiepe pan een dikke laag extra vergine olijfolie op medium hoog vuur. Plet 1 teentje knoflook en doe hem in zijn geheel bij de olie, dit heet aglio in camicia. De knoflook geeft de olijfolie meer smaak.
- Frituur dan de aubergine blokjes mooi goud bruin en laat ze uitlekken op wat keuken papier.
- Verwarm vervolgens in een koekenpan een scheutje olijfolie samen met een aglio in camicia. Doe de agromonte cherrytomatensaus erbij (of fruit wat bleekselderij, ui, cherrytomaten in blik, peper, zout en eventueel wat suiker wanneer nodig en laat 25 min pruttelen) en laat het samen met wat verse basilicum voor tien minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de rigatoni mooi al dente in gezout water.
- Maak de saus af door de ricotta, pecorino romano en de gefrituurde aubergine blokjes te mengen door de tomatensaus.
- Proef de saus of het meer peper of zout nodig heeft. Meng dan de gekookte rigatoni door de saus heen samen met een kopje kookvocht. Garneer met verse basilicum en buon appetito!
print recept