Deze cutie(pie) staat op de cover van 'zoet zonder suiker' en daarmee ben je gelijk verkocht. Het is de favoriet van Sue en het wachten waard want deze bites vergen wat meer tijd, maar dan hebbie wel wat.
Ingrediënten voor Cheesecakebites met witte chocolade
Benodigdheden
bakvorm 24x24 cm, gladstrijker, blender
Bereiding
- Week de cashewnoten minimaal 2 uur in warm water. Spoel ze daarna goed af voordat je ze gaat gebruiken.
- Meng de gemalen kardemomkoekjes met de kokosolie in een kom tot een vochtig, zanderig mengsel.
- Verdeel het koekmengsel over een met bakpapier beklede bakvorm en druk stevig aan. Maak glad met een gladstrijker en zet in de vriezer tot het moment dat je hem weer nodig hebt.
- Meng de geweekte cashewnoten, amandelmelk, rijststroop, het citroensap, vanillemerg, de kokosolie en cacaoboter in een blender tot een glad mengsel.
- Haal de bakvorm uit de vriezer, verdeel de bevroren frambozen over de bodem en schenk hier de vulling overheen.
- Decoreer de cheesecake met de bloemetjes en zet 4 uur in de vriezer.
- Haal de cheesecake uit de vriezer en snijd in bites. Zet de bites voor het serveren minimaal 2 uur in de koelkast en geniet ervan!
Zin in meer zoetigheid en minder suiker? Check dan ook het recept Florentines met gedroogde cranberry's of het hele boek Zoet Zonder Suiker.