"Je kent deze koekjes vast wel: heerlijk dun en knapperig en met de onderkant gedipt in chocolade. Een echte klassieker en daarom een mooie uitdaging voor ons om er een SUE-variant van te maken. En dat is gelukt! Hét koekje voor bij jouw kopje thee of koffie." - Kim Sue Palm
Ingrediënten voor Florentines met gedroogde cranberry
Benodigdheden
Ijsschep, ronde uitsteekvorm (Ø 8 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Meng de droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
- Verwarm voor de karamel de ahornsiroop en amandelpasta in een pan op middelhoog vuur tot het begint te bubbelen. Doe dan de kokosroom erbij en roer goed met een garde. Zet het vuur laag en laat de karamel 5 minuten indikken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de karamel bij het droge mengsel en roer goed door met een grote spatel. Schep met een ijsschep 11 porties op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de uitsteekvorm over een deeghoopje en smeer het plakkerige mengsel uit met een lepel. Haal nu de uitsteekvorm weg en druk het mengsel voorzichtig plat. Herhaal voor de andere koekjes. Zet de koekjes 12 minuten in de oven. Laat de koekjes volledig afkoelen en zet ze vervolgens 20 minuten in de vriezer.
- Smelt de chocolade in een kom die boven een pan heet water hangt (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt.
- Houd het koekje horizontaal vast met de onderkant naar beneden. Dip de onderkant in de chocolade. Leg het koekje op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de chocolade hard worden.
Check meer zoete recepten zonder suiker in het boek van Kim Sue via Becht.nl.