Met het water in onze mond delen we graag het eerste recept van Rechelle. Een (veeeeel lekkerdere) variant op de welbekende pasta pesto - in studenten land beter bekend als 'pasta groen' - met een verse burrata on top.
Ingrediënten voor Pasta met spinazie-pistachepesto en burrata
Benodigdheden
Kookpan, rasp, staafmixer of blender
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking gaar.
- Mix met een blender of staafmixer de spinazie, 3/4 van de pistachenoten, knoflook, het sap en rasp van een halve citroen, parmezaanse kaas, snuf zout en peper, grof gesneden sjalot, olijfolie en water. Voor wat pit kan je een klein beetje chilivlokken toevoegen. Mix de pesto tot een glad mengsel door er eventueel nog wat extra olijfolie of water aan toe te voegen.
- Schep de pesto dan door de pasta. Verdeel het pasta over de borden en serveer hier de burrata's bovenop. Hak de overgebleven pistache noten grof en garneer dit met de citroenrasp over de pasta. Doe nog een snuf peper over de burrata en bon appetit.