Pasta met spinazie-pistachepesto en burrata

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Met het water in onze mond delen we graag het eerste recept van Rechelle. Een (veeeeel lekkerdere) variant op de welbekende pasta pesto - in studenten land beter bekend als 'pasta groen' - met een verse burrata on top.

Ingrediënten voor Pasta met spinazie-pistachepesto en burrata

casarecce pasta
spinazie
gepelde pistachenoten
burrata's (of 4 kleine)
parmezaanse kaas
citroen, gewassen en geraspt
sjalot
knoflook
olijfolie
water
chilivlokken, naar wens
peper en zout

Benodigdheden

Kookpan, rasp, staafmixer of blender

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar.
  2. Mix met een blender of staafmixer de spinazie, 3/4 van de pistachenoten, knoflook, het sap en rasp van een halve citroen, parmezaanse kaas, snuf zout en peper, grof gesneden sjalot, olijfolie en water. Voor wat pit kan je een klein beetje chilivlokken toevoegen. Mix de pesto tot een glad mengsel door er eventueel nog wat extra olijfolie of water aan toe te voegen.
  3. Schep de pesto dan door de pasta. Verdeel het pasta over de borden en serveer hier de burrata's bovenop. Hak de overgebleven pistache noten grof en garneer dit met de citroenrasp over de pasta. Doe nog een snuf peper over de burrata en bon appetit.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen