Caprese burger

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de caprese burger:

  • 1 eetlepel gebruneerde pijnboompitten
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt
  • Half basilicumplantje
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Een flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 100 gram kippengehakt, van de filet
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 bol mozzarella, in 6-8 dikke plakken
  • 2 Italiaanse bollen, afgebakken en opengesneden.
  • Rucola 

 

Bereiden:

  1. Pureer de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaan en olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pasta.
  2. Maak het magere kippengehakt aan met peper en zout. Maak van het magere kippengehakt 2 dunne burgers.
  3. De vleestomaat ontvellen: in de tomaat een ondiep kruisje snijden. De tomaat in kokend water enkele seconden onderdompelen tot het velletje “knapt”. Daarna meteen in ijskoud water terug koelen. De tomaat in 4 dikke plakken snijden. De tomaatplakken in een hete grillpan kort grillen. Daarna de tomaat en mozzarella om en om opstapelen met wat peper en zout ertussen. Zet dit in de oven op 160’ C zo’n 5 minuten.
  4. Ondertussen in de hete grillpan kipburgers grillen en de Italiaanse bollen nog een extra grillstreep geven. De bollen eerst op de opengesneden kant besprenkelen met olijfolie.
  5. Beleg de Italiaanse bollen rijkelijk met rucola en pesto, daarop de burger en de warme tomaat en mozzarella.

 

Uit het boek: Lekker burgelijk

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen