Ingrediënten voor de caprese burger:
- 1 eetlepel gebruneerde pijnboompitten
- 1 teen knoflook, schoongemaakt
- Half basilicumplantje
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Een flinke scheut olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 100 gram kippengehakt, van de filet
- 1 grote vleestomaat
- 1 bol mozzarella, in 6-8 dikke plakken
- 2 Italiaanse bollen, afgebakken en opengesneden.
- Rucola
Bereiden:
- Pureer de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaan en olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pasta.
- Maak het magere kippengehakt aan met peper en zout. Maak van het magere kippengehakt 2 dunne burgers.
- De vleestomaat ontvellen: in de tomaat een ondiep kruisje snijden. De tomaat in kokend water enkele seconden onderdompelen tot het velletje “knapt”. Daarna meteen in ijskoud water terug koelen. De tomaat in 4 dikke plakken snijden. De tomaatplakken in een hete grillpan kort grillen. Daarna de tomaat en mozzarella om en om opstapelen met wat peper en zout ertussen. Zet dit in de oven op 160’ C zo’n 5 minuten.
- Ondertussen in de hete grillpan kipburgers grillen en de Italiaanse bollen nog een extra grillstreep geven. De bollen eerst op de opengesneden kant besprenkelen met olijfolie.
- Beleg de Italiaanse bollen rijkelijk met rucola en pesto, daarop de burger en de warme tomaat en mozzarella.
Uit het boek: Lekker burgelijk
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld