Cantuccini met pistache amandel en vanille

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ik dacht dat het heel ingewikkeld was en veel tijd zou kosten, maar het valt erg mee! Het is een eenvoudig koekje dat thuis makkelijk te maken is.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

'La dolce vita' betekend letterlijk 'Het zoete leven' en dat is HMC Kim haar op het lijf geschreven. Ze maakt de zoetste baksels en kwam dit keer met het knapperige, luchtige koekje: Cantuccini. Een typisch Italiaans amandel koekje waar wij ook wat pistache, vanille en citroen aan toevoegde. Why not? Doop de koekjes in de espresso en waan je even in het heerlijke Toscane. Godere!

Ingrediënten voor Cantuccini met pistache amandel en vanille

bloem
suiker
poedersuiker
eieren
vanille-extract
zout
gepelde pistache nootjes
blanke amandelen
citroen rasp
water

Benodigdheden

Grote kom, zeef, keukenmachine (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en zeef alle droge ingrediënten (behalve de nootjes) in een grote kom.
  2. Voeg de eieren, vanille-extract en het water toe en mix met de hand of keukenmachine tot het op deeg begint te lijken.
  3. Voeg dan de nootjes en citroenrasp toe en mix nog een keer rustig door.
  4. Maak van het deeg 2 lange rollen die op de bakplaat passen en zet voor 20-25 min. in de oven.
  5. Snijd ze in stukken tot koekjes en schuif daarna terug in de oven voor 15-20 min. op 115°C.

Tip: Doop de cantuccini in je espresso, la dolce vita!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen