'La dolce vita' betekend letterlijk 'Het zoete leven' en dat is HMC Kim haar op het lijf geschreven. Ze maakt de zoetste baksels en kwam dit keer met het knapperige, luchtige koekje: Cantuccini. Een typisch Italiaans amandel koekje waar wij ook wat pistache, vanille en citroen aan toevoegde. Why not? Doop de koekjes in de espresso en waan je even in het heerlijke Toscane. Godere!
Ingrediënten voor Cantuccini met pistache amandel en vanille
Benodigdheden
Grote kom, zeef, keukenmachine (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en zeef alle droge ingrediënten (behalve de nootjes) in een grote kom.
- Voeg de eieren, vanille-extract en het water toe en mix met de hand of keukenmachine tot het op deeg begint te lijken.
- Voeg dan de nootjes en citroenrasp toe en mix nog een keer rustig door.
- Maak van het deeg 2 lange rollen die op de bakplaat passen en zet voor 20-25 min. in de oven.
- Snijd ze in stukken tot koekjes en schuif daarna terug in de oven voor 15-20 min. op 115°C.
Tip: Doop de cantuccini in je espresso, la dolce vita!