Maak het ricottamengsel bij voorkeur een dag van tevoren. Last minute hoef je de cannolischelpen dan alleen nog maar te vullen en te dippen.
Ingrediënten voor Cannoli op drie manieren
Bereiding
- Doe de ricotta met de mascarpone en de poedersuiker in een kom en mix luchtig. Rasp de schil van de citroen boven de kom fijn. Halveer de vrucht, pers het sap uit een van de helften en voeg dit aan de kom toe (de andere helft gebruik je in dit recept niet). Spatel de citroenrasp en het -sap goed door het ricottamengsel. Schep het in een spuitzak met een kartelspuitmondje en leg tot sereren in de koelkast.
- Hal de pistachenoten, de gevriesdroogde kersen en de pure chocolade fijn en bewaar het afzonderlijk van elkaar in vershouddoosjes.
- Vul de cannolischelpen met het ricottamengsel en druk voorzicht de uiteinden van vier cannoli in de fijngehakte pistachenoten. Druk de uiteinden van vier cannoli in de fijngehakte, gevriesdroogde kersen en vier cannoli in de fijngehakte pure chocolade.
- Leg de cannoli op een schaal en serveer zodat iedereen aan tafel van elke 'smaak' een cannoli kan pakken.
TIP! Iets extra's toevoegen? Doop de uiteinden van de kant-en-klare cannolischelpen bij de voorbereiding in gesmolten chocolade. Laat dit wel goed uitharden voordat je de schelpen vult.