Ingrediënten voor de Teriyaki-burger:
- Zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1,5 eetlepel suiker
- 3 centimeter gember, geraspt
- 2 tomaten, in stukjes gesneden
- 1,5 deciliter witte wijn
- 1 deciliter groentebouillon
- halve eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels aardappelzetmeel
- 2 theelepels sesamolie
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden
- 1 augurk, heel fijngesneden
- halve theelepel ketoembar, gemalen
- 1 theelepel sambal
- halve theelepel nootmuskaatpoeder
- 250 gram rundergehakt
- half ei, losgeklopt
- 20 g panko
- Zout en peper, naar smaak.
- 2 witte sesambollen, opengesneden
- 1 little gem
- komkommer, in linten of schijfjes
Bereiden:
- Verhit een scheut olie in een pannetje en fruit de knoflook. Voeg de suiker en gember toe en laat de suiker karamelliseren. Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg witte wijn, bouillon, honing en sojasaus toe en kook 10 minuten op een laag vuur rustig door.
- Wrijf deze saus door een zeef. Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en roer door de saus. Kook 2 minuten door tot de saus gebonden is. Voeg als laatste 1 theelepel sesamolie toe.
- Meng de bosuiringetjes met de augurk, ketoembar, sambal en nootmuskaatpoeder door het gehakt. Voeg het ei, panko en 1 theelepel sesamolie toe, kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Vorm met de hand 2 mooie burgers. Besprenkel de burgers met sesamolie.
- Grill de burgers ongeveer 3 minuten per zijde. Grill ook de broodjes waarna je met het knoflookteentje over het broodje wrijft.
- De broodjes afmaken met little gem sla, komkommerlinten, burger en de teriyaki saus.
print recept