Buikspek met pruimen en gember - 50PlusBeurs

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

buikspek met pruimen

Ingrediënten voor Buikspek met pruimen en gember - 50PlusBeurs

speklapjes
pruimen
Shoahsing rijstwijn
gember
Lee Kum Kee oestersaus
Lee Kum Kee pruimensaus

Bereiding

  1. Verwijder het zwoerd van de speklapjes en snijd in blokjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer het spek minimaal 30 minuten in de koelkast, maar liever heel de nacht.
  3. Halveer voor de saus de pruimen en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukken en pureer ze in de keukenmachine met de Lee Kum Kee Oestersaus en de Lee Kum Kee Pruimensaus tot een gladde saus.
  4. Verhit de wok en bak de buikspekblokjes tot ze goudbruin zijn. Snijd de pruimen in partjes en voeg ze toe aan het spek, bak kort mee en blus af met de pruimensaus.
  5. Serveer het buikspek met de pruimen.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen