Bread & Butterpudding met sinaasappel saus

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Bread & Butterpudding met sinaasappel saus

Ingrediënten broodpudding
briochebrood, mag oud zijn
boter
melk
sinaasappelsap
suiker
vanillesuiker
ei
Rasp van sinaasappel
Ingrediënten sinaasappelsaus
boter
poedersuiker
eidooiers
sinaasappellikeur bijvoorbeeld Cointreau
Rasp van sinaasappel

Benodigdheden

Oven, ovenschaaltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 170°C.
  2. Breek het brood in stukken. Smelt de boter en meng met de melk, suiker, vanillesuiker, het ei en de sinaasappelrasp.
  3. Meng het brood met het melk mengsel. Verdeel in de ingevette ovenschaaltjes en bak in circa 1 uur goudbruin.
  4. Smelt voor de sinaasappelsaus de boter met de poedersuiker. Roer de eidooiers met de sinaasappellikeur glad. Voeg al roerend het botermengsel toe.
  5. Serveer de warme sinaasappelsaus bij de broodpudding.

Tip: Maak het nog lekkerder met bol vanille-ijs.

 

Uit het boek: Masterclass Desserts

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen