Bolognese tosti

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Het klinkt vreemd, maar het is een heerlijke tosti
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Bolognese tosti

pancetta, in kleine blokjes gesneden
kleine ui, fijn gesnipperd
knoflook, fijngehakt
kleine steel bleekselderij, in blokjes gesneden
wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
basilicum
tijm
oregano
boter
rundergehakt
tomatenpuree
rode wijn
Peper en zout, naar smaak
meergranen brood
geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Koekenpan

Bereiding

  1. Fruit in een ruime koekenpan de pancettablokjes, gesnipperde ui, gehakte knoflook, bleekselderijblokjes, wortelblokjes en kruiden in wat boter. Als dit wat glazig word het vuur hoger zetten en het rundergehakt toevoegen. Het gehakt rul bakken. Als het gehakt geruld is kun je er de tomatenpuree aan toevoegen en meebakken.  Afblussen met de wijn, kort doorbakken en dan op smaak maken met peper en zout. Laat de bolognesesaus iets afkoelen voor je er de tosti mee maakt, anders word het brood te klef.
  2. Smeer het meergranenbrood dun in met boter aan beide zijdes. Verdeel de bolognesesaus over 2 sneden meergranenbrood, strooi er wat geraspte Parmezaan over heen en leg er de tweede snee brood op.
  3. Gril de tosti tot hij goudbruin is.

Uit het boek: Tosti's met een twist.

Samenwerkingen: 
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen