Ingrediënten voor Bolognese tosti
Benodigdheden
Bereiding
- Fruit in een ruime koekenpan de pancettablokjes, gesnipperde ui, gehakte knoflook, bleekselderijblokjes, wortelblokjes en kruiden in wat boter. Als dit wat glazig word het vuur hoger zetten en het rundergehakt toevoegen. Het gehakt rul bakken. Als het gehakt geruld is kun je er de tomatenpuree aan toevoegen en meebakken. Afblussen met de wijn, kort doorbakken en dan op smaak maken met peper en zout. Laat de bolognesesaus iets afkoelen voor je er de tosti mee maakt, anders word het brood te klef.
- Smeer het meergranenbrood dun in met boter aan beide zijdes. Verdeel de bolognesesaus over 2 sneden meergranenbrood, strooi er wat geraspte Parmezaan over heen en leg er de tweede snee brood op.
- Gril de tosti tot hij goudbruin is.
Uit het boek: Tosti's met een twist.
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld