Ingrediënten voor de blooming union:
- 1 grote, zoete uien
- 200 gram bloem
- 2 eetlepels maiszetmeel
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- Zout en peper
- Ei
- 200 milliliter melk
- Plantaardige olie om in te frituren
Bereiden:
- Pel de ui, zorg ervoor dat de loofkant nog vast zit. Zet de ui met de loofkant naar boven. Snijd de ui circa 16 keer in, mar niet door, zodat je blaadjes krijgt. Vouw de ui open.
- Meng de bloem met het maiszetmeel, cajunkruiden, knoflookpoeder en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de eieren door de melk.
- Wentel de ui goed door het bloemmengsel en klop goed uit. Wentel door het melkmengsel en vervolgens nog eens door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat er voldoende bloem tussen de blaadjes komt.
- Verhit de olie tot 180°C Bak de ui krokant en goudbruin. Bak de ui in circa 6 minuten krokant. Laat uitlekken en bestrooi met zout. Serveer met onderstaan of je favoriete dip.
Dip:
- Olijfolie om in te bakken
- 1 winterpeen, in heel fijne blokjes
- ½ prei, in heel fijne blokjes
- 1 theelepel kurkuma
- 100 milliliter slagroom
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 takjes krulpeterselie, geplukt en fijngehakt
Bereiden:
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de winterpeen en de prei met de kurkuma circa 1 minuut.
- Voeg de slagroom toe en laat 1 minuut doorkoken. Laat de saus afkoelen en meng de mayonaise en peterselie erdoor.