Ingrediënten voor Bietenrisotto met zachte geitenkaas
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Braadpan (liefst met een dikke bodem)
Bereiding
- De knoflook en de sjalotten en snipper deze fijn.
- Meng de groentebouillon met het bietensap.
- Fruit is een braadpan de ui en de knoflook kort aan, en voeg daarna de rijst toe.
- Bak de rijst even kort mee en blus daarna af met de witte wijn.
- Als de witte wijn verdampt is, voeg je de helft van de bietenbouillon toe en laat het langzaam pruttelen op laag vuur tot al het vocht is opgenomen.
- Voeg nu beetje bij beetje de rest van de bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Het kan dat je een beetje bietenbouillon overhoudt. Dit is niet erg. Het kan ook zijn dat je iets tekortkomt, voeg dan voor het laatste een beetje water toe tot de rijst wel gaar is.
- Voeg als de risotto beetgaar is de ½ van de geitenkaas toe en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de risotto met de rest van de geitenkaas, een partje limoen en verse kruiden.
Tip! Combineer dit gerecht met geroosterde wintergroenten voor een vegetarisch hoofdgerecht, maar dit is ook lekker met een stukje gebakken witvis.
Tip 2! Niet weg van geitenkaas? Deze kun je ook verwisselen met andere kazen als bijvoorbeeld feta.