Ingrediënten voor Twee soorten bao buns; wat is jouw favoriet?
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Pan met stoommand of stoomoven
- 2 bakpannen
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snijd de tempeh in plakken en bak deze krokant in een beetje olie, haal ze uit de pan en plaats ze in een ovenschaal.
- Verhit daarna dezelfde koekenpan met een scheut olie en bak de kippendijfilet om en om aan. Schep dit bij de tempeh in een ovenschaal. (Wil je vegetarisch eten, bereid dan alle producten apart.)
- Verwarm de koekenpan van de kip (zonder schoon te maken) en voeg de ingrediënten voor de marinade toe.
- Laat dit geheel 1 minuten inkoken en giet het over de gebakken kip en de tempeh.
- Rooster de kip en de tempeh in 15 minuten gaar in de oven.
- Breng een laag water aan de kook in een grote koekenpan waar je een stoommand boven plaatst. Of verwarm de stoomoven op 100 graden, 100% stoom.
- Knip 4 stukjes bakpapier van 6 bij 6 centimeter. Leg 4 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.
- Leg de buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 minuten gaar.
- Haal de kippendij en de tempeh uit de oven, snijd in reepjes en marineer deze met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
- Snijd de komkommer in schijfjes of schuine stukken.
- Serveer de gestoomde broodjes met de gemarineerde kip of tempeh, schijfjes komkommer en zoetzure atjar en wat blaadjes koriander.
print recept