Boemboe Bali is een pittig rood gerecht waarin specerijen en vooral pepers de hoofdrol spelen.
Ingrediënten voor Balinese Eitjes
Benodigdheden
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
- Pel en snipper de uien en pel de knoflook. Hak de pepers fijn. Maal de uien, knoflook, pepers en laos in een foodprocessor tot een fijne boemboe.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de boemboe, sambal, gula djawa en daun djeroek poeroet circa 2 minuten. Voeg de eieren en het water toe en meng goed door elkaar.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan met eieren.
- Zet het vuur laag, laat het geheel rustig inkoken tot de saus een beetje gebonden is en schenk op het laatst de kokosmelk erbij.
- Halveer de eieren en leg ze op een schaal of bord. Serveer de balineese eitjes met lekker veel saus.
De balinese eitjes zijn heerlijk met de ayam pangang.
Het recept voor de balinese eitjes komt uit het boek: Zoals Alleen Oma Dat Kan
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelievel