Balinese Eitjes

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Boemboe Bali is een pittig rood gerecht waarin specerijen en vooral pepers de hoofdrol spelen.

image.jpeg

Ingrediënten voor Balinese Eitjes

eieren
zonnebloemloie
rode uien
rode pepers
laos
sambal oelek
gula djawa, palmsuiker
water
djeroek poeroet, limoenblad
tomaten

Benodigdheden

Foodprocessor

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Pel en snipper de uien en pel de knoflook. Hak de pepers fijn. Maal de uien, knoflook, pepers en laos in een foodprocessor tot een fijne boemboe.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de boemboe, sambal, gula djawa en daun djeroek poeroet circa 2 minuten. Voeg de eieren en het water toe en meng goed door elkaar.
  4. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan met eieren.
  5. Zet het vuur laag, laat het geheel rustig inkoken tot de saus een beetje gebonden is en schenk op het laatst de kokosmelk erbij.
  6. Halveer de eieren en leg ze op een schaal of bord. Serveer de balineese eitjes met lekker veel saus.

De balinese eitjes zijn heerlijk met de ayam pangang.

Het recept voor de balinese eitjes komt uit het boek: Zoals Alleen Oma Dat Kan

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelievel

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen