Ingrediënten voor de 'Baba qu rum
Voor de baba
- 4 gram gedroogde gist, opgelost in 3 el lauw water
- 200 gram bloem
- Mespuntje zout
- 70 gram boter
- 1 theelepel honing
- 5 eieren
Voor de siroop
- 400 mililiter water
- 400 gram suiker
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 2 gedroogde vanillestoken
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 200 mililiter bruine rum
Extra benodigdheden:
Timbaalvormpjes, ingevet.
Bereiden:
- Meng het gistmengsel met de bloem, zout, boter en de honing. Dit gaat het gemakkelijkst in de keukenmachine met de vlinder. Voeg de eieren een voor een toe. Meng tot een soepel beslag. Verdeel het beslag in de ingevette vormpjes tot de helft vol. Gebruikt eventueel een spuitzak. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
- Breng voor de siroop alle ingrediënten samen aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de baba’s in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
- Haal ze uit de vorm en dompel ze onder in de siroop. Bewaar de cake’s in de rum in een weckpot.
Tip: Serveer de baba lauw met vanille-ijs.
Uit het boek: Masterclass Desserts
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and dishes