Wanneer je halsoverkop een feestelijk gerecht op tafel dient te zetten, willen we je graag in de richting van tartaar duwen. Doet het altijd goed. Dit keer met een twist, want Sabien maakte 'm (natuurlijk) in Aziatische stijl met kewpie, sojasaus en wasabicrunch.
Ingrediënten voor Aziatische steak tartaar met wasabicrunch
Bereiding
- Snijd de ossenhaas met een scherp koksmes in hele kleine stukjes. Per en snipper het sjalotjes. Snijd het lente-uitje fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Pers het sap uit de halve limoen.
- Meng de sjalot, de lente-ui, de gemberwortel, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en het sesamzaad door de gesneden ossenhaas. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Verdeel de steak tartaar over vier borden. Je kunt dit eventueel met behulp van een licht met olijfolie ingevette kookring doen. Plaats hiervoor de ring op het bord. Vul met een kwart van de steak tartaar en druk het aan. Verwijder de steker en maak de rest van de borden op dezelfde manier op.
- Laat de steak tartaar op kamertemperatuur komen. Maak intussen de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd het lente-uitje in dunne, diagonale ringetjes. Crush de wasabibollen met de zijkant van het lemmet van een mes op een snijplank. Garneer de steak tartaar met de kewpie mayonaise, het sesamzaad, de plakjes radijs, de lente-ui en de gecrushte wasabibollen.