Deze wok is natuurlijk afgeleid van de klassieke blote billetjes in het gras, maar dan met een Aziatisch tintje!
Ingrediënten voor Aziatische blote billetjes in het gras
Bereiding
- Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukjes en blancheer circa 2 minuten. Laat uitlekken en zet apart.
- Spoel de bruine bonen af met water en zet apart.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
- Verhit de arachideolie in de wok op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook samen met de hamblokjes in circa 3 minuten goudbruin.
- Voeg de sambal en gember toe aan de wok en roer goed door.
- Zet het vuur onder de wok hoog. Voeg de snijbonen en de bruine bonen toe aan de wok en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Blus af met de ketjap en breng op smaak met de bruine suiker.
Tip: serveer de wokschotel met mihoen.
Op zoek naar meer lekkere gerechten met een Aziatisch tintje? Klik dan hier.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes