Aziatische blote billetjes in het gras

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze wok is natuurlijk afgeleid van de klassieke blote billetjes in het gras, maar dan met een Aziatisch tintje!

Aziatische blote billetjes

Ingrediënten voor Aziatische blote billetjes in het gras

snijbonen
bruine bonen
ui
knoflook
hamblokjes
arachideolie
sambal oelek
gember
ketjap manis
bruine suiker

Benodigdheden

Wok
Kookpan

Bereiding

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukjes en blancheer circa 2 minuten. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Spoel de bruine bonen af met water en zet apart.
  3. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  4. Verhit de arachideolie in de wok op middelhoog vuur.
  5. Bak de ui en knoflook samen met de hamblokjes in circa 3 minuten goudbruin.
  6. Voeg de sambal en gember toe aan de wok en roer goed door.
  7. Zet het vuur onder de wok hoog. Voeg de snijbonen en de bruine bonen toe aan de wok en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Blus af met de ketjap en breng op smaak met de bruine suiker.

Tip: serveer de wokschotel met mihoen.

Op zoek naar meer lekkere gerechten met een Aziatisch tintje? Klik dan hier.

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen