Ingrediënten voor de avocadocrème:
- 2 avocado’s
- 4 eetlepels mayonaise
- Sap van een ½ citroen
- 2 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om in te frituren
- 1 flinke aardappels
- 2 eetlepels crème fraîche
- 12 gepelde grote gamba’s met staart
Garneren
- Dille
- Citroenzestes
Benodigdheden:
- Spuitzak
- Staafmixer of blender
- Mandoline
Bereiden:
- Halveer de avocado’s en verwijder de schillen en de pitten. Pureer het vrucht vlees met de mayonaise en het citroensap met de staafmixer of in een blender tot een gladde crème. Schep de avocado crème in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie om in te frituren tot 180 °C. Schil intussen de aard appel, schaaf deze met behulp van een mandoline in dunne plakken en snijd daar vervolgens kleine blokjes van. Spoel ze in een zeef af en dep de aardappelblokjes droog. Bekleed een zeef met keukenpapier. Frituur de aardappelblokjes goudbruin en krokant. Laat ze in de beklede zeef uit lekken en bestrooi met zout naar smaak. Laat de aardappelkrokantjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje.
- Klop de crème fraîche met een garde stijf en breng op smaak met peper en zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Verhit de 4 eetlepels zonnebloemolie op hoge temperatuur in een koekenpan. Voeg de gamba’s toe en bak ze in enkele minuten krokant maar niet te gaar. Be strooi ze met peper en zout naar smaak.
- Spuit een laagje van de avocadocrème in martiniglazen en bestrooi de crème met de aardappelkrokantjes. Schep met behulp van 2 kleine lepels in elk glas een quenelle van crème fraîche. Zet in elk glas 3 gamba’s en garneer met de dille en citroenzestes.