Ingrediënten voor Aubergines met rozenharissa, couscous, granaatappelpitten en feta
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Oven met bakplaat en bakpapier
- Citruspers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vruchtvlees kruislings zonder de schil te beschadigen. Meng de rozenharissa met 2 el olijfolie en besmeer de auberginehelften ermee. Leg de aubergines met de snijkanten naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.
- Ga ondertussen door met het bereiden van de couscous. Doe de couscous in een kom en voeg de groentebouillon toe. Sluit af en laat 10 min. staan. Meng ondertussen de tahini met citroensap, 3 el water, peper en zout.
- Meng de munt, en granaatappelpitjes door de couscous en schep een flinke lepel met couscous over de aubergines. Maak af met de feta, pecannoten en drizzle de tahinid ressing er overheen.
print recept