Aubergines met rozenharissa, couscous, granaatappelpitten en feta

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Aubergines met rozenharissa, couscous, granaatappelpitten en feta

aubergines, gehalveerd
granaatappelpitjes
munt geheel
munt fijngehakt
rozenharissa Souq
couscous
ongezouten pecannoten, grof gehakt
Apetina feta blok, verkruimeld
Maggi groentebouillon
sap van citroen
optioneel: Mezzeeast tahini of Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Oven met bakplaat en bakpapier
  • Citruspers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vruchtvlees kruislings zonder de schil te beschadigen. Meng de rozenharissa met 2 el olijfolie en besmeer de auberginehelften ermee. Leg de aubergines met de snijkanten naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.
  2. Ga ondertussen door met het bereiden van de couscous. Doe de couscous in een kom en voeg de groentebouillon toe. Sluit af en laat 10 min. staan. Meng ondertussen de tahini met citroensap, 3 el water, peper en zout.
  3. Meng de munt, en granaatappelpitjes door de couscous en schep een flinke lepel met couscous over de aubergines. Maak af met de feta, pecannoten en drizzle de tahinid ressing er overheen.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen