Ingrediënten voor de courgettini:
Voor de zoetzure saus:
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepels rijstazijn
- 80 mililiter water
- 2 theelepel worcestersaus
- 3 eetlepel suiker
- 1 theelepel aardappelzetmeel
voor het gerecht:
- 1 gele courgette, tot spaghetti geschaafd
- 1 eetlepel sesamolie
- zonnebloemolie
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- ½ komkommer, in reepjes
- 1 groene courgette, in reepjes
- 1 ui, in plakken
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 200 gram worteljulienne
Extra nodig: spiraalsnijder, wok, kookpan
Bereiden:
- Breng voor de zoetzure saus de tomatenketchup, rijstazijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan tot een papje met een scheutje water en roer dit door de saus. Kook circa 2 minuten al roerende door tot de saus mooi gebonden is tot yoghurtdikte.
- Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot spaghetti.
- Marineer de courgette spaghetti in de sesamolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, knoflook en ui circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sesamolie, wortel, komkommer en courgette toe en wok nog 3 minuten.
- Giet de zoetzure saus over de tjaptjoy. Serveer de tjaptjoy in het midden van de courgette spaghetti.