Asian meets courgette! Courgettini met tjaptjoy met zoetzure saus

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de courgettini: 

Voor de zoetzure saus:

  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 80 mililiter water
  • 2 theelepel worcestersaus
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 theelepel aardappelzetmeel

voor het gerecht:

  • 1 gele courgette, tot spaghetti geschaafd
  • 1 eetlepel sesamolie
  • zonnebloemolie
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • ½ komkommer, in reepjes
  • 1 groene courgette, in reepjes
  • 1 ui, in plakken
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 200 gram worteljulienne 

Extra nodig: spiraalsnijder, wok, kookpan

Bereiden:

  1. Breng voor de zoetzure saus de tomatenketchup, rijstazijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan tot een papje met een scheutje water en roer dit door de saus. Kook circa 2 minuten al roerende door tot de saus mooi gebonden is tot yoghurtdikte. 
  2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot spaghetti. 
  3. Marineer de courgette spaghetti in de sesamolie en breng op smaak met zout en peper. 
  4. Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, knoflook en ui circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sesamolie, wortel, komkommer en courgette toe en wok nog 3 minuten.
  5. Giet de zoetzure saus over de tjaptjoy. Serveer de tjaptjoy in het midden van de courgette spaghetti. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen