Ingrediënten voor Asian Burger: Hoisin burger met gelakt buikspek
Benodigdheden
- Koekenpan
- Oven
Bereiding
- Smeer de sesambollen in met een beetje zonnebloemolie en in een koekenpan goudbruin roosteren.
- Smeer het zacht gegaarde buikspek in met hoisinsaus en verwarm in een oven op 160 °C 10 à 15 minuten.
- Maak het gehakt aan met sesamolie, sjalot en peper en zout. Burgers vormen en in een koekenpan rustig bakken tot gaar.
- Meng de mayonaise met srirachasaus. Meng de geraspte winterpeen, komkommer, geblancheerde taugé en bosuiringetjes als salade voor op de broodjes.
- Maak de broodjes af met de salade, burger en gelakt buikspek en bovenop de srirachamayonaise en naar wens extra hoisin saus.
Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk!
Samenwerkingen:
Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld