Asian Burger: Hoisin burger met gelakt buikspek

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Zin in een burger vanavond, maar een keer iets anders dan de klassieker? Maak dan deze Aziatische hoisin burger met gelakt buikspek.Hoisin burger

Ingrediënten voor Asian Burger: Hoisin burger met gelakt buikspek

witte sesambollen, opengesneden
Zonnebloemolie
zacht gegaard buikspek
Hoisin saus
half-om-half gehakt
sesamolie
sjalot, gesnipperd
Peper en zout, naar smaak
mayonaise
sriracha saus
winterpeen, geschild en geraspt
komkommer, geraspt
taugé, kort geblancheerd
bosui, in dunne ringetjes gesneden

Benodigdheden

Bereiding

  1. Smeer de sesambollen in met een beetje zonnebloemolie en in een koekenpan goudbruin roosteren.
  2. Smeer het zacht gegaarde buikspek in met hoisinsaus en verwarm in een oven op 160 °C 10 à 15 minuten.
  3. Maak het gehakt aan met sesamolie, sjalot en peper en zout. Burgers vormen en in een koekenpan rustig bakken tot gaar.
  4. Meng de mayonaise met srirachasaus. Meng de geraspte winterpeen, komkommer, geblancheerde taugé en bosuiringetjes als salade voor op de broodjes.
  5. Maak de broodjes af met de salade, burger en gelakt buikspek en bovenop de srirachamayonaise en naar wens extra hoisin saus.

Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk!

Samenwerkingen:

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen