Arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
1 van de 75 verleidelijke recepten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten

gezouten roomboter
pure chocolade, grof gehakt
golden syrup of ahornsiroop
digestives, in grove stukjes
gekonfijte kersen, gehalveerd
gepelde pistachenoten, in grove stukken

Bereiding

  1. Laat in een grote pan op laag vuur al roerend de boter, chocolade en golden syrup smelten tot er geen klontjes meer zijn. Draai het vuur uit.
  2. Bewaar een volle eetlepel van de stukjes digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten voor de decoratie en roer de rest door het chocolademengsel in de pan. Schenk het in een met bakpapier beklede bakvorm van 26,5 x 19 centimeter.
  3. Zet in de koelkast en bestrooi de bovenkant na een uur met de achtergehouden digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten.
  4. Zet terug in de koelkast en laat nog 2 uur opstijven voor je de arretjescake in blokken snijdt en opdient.

Dit recept (en de rabarber-vanille taart) vind je in het boek: De Zoete Bakplaat van Rukmini
De Zoete bakplaat - Rukmini Iyer Inteview.jpeg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen