Rabarber-vanilletaart

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Ik kan deze prachtige, roze taart elk moment van de dag wel eten. Hij is friszuur van smaak, zoet en lichtelijk verslavend. In plaats van een grote taart kun je ook prima eenpersoonstaartjes maken met een mooi visgraatmotief en een randje krokant bladerdeeg eromheen". - Rukmini

Rabarber-vanilletaart

Ingrediënten voor Rabarber-vanilletaart

rabarber (zo roze mogelijk)
lichtbruine basterdsuiker
vanille-extract of merg uit 1/4 vanillepeul
pijnboompitten, heel fijn gehakt of gemalen
maizena
groot vel uitgerold bladerdeeg

Benodigdheden

Oven met bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht/ 200 °C elektrisch. Snijd de rabarber in stukjes van 2,5 centimeter, schep 40 gram van de basterdsuiker en de vanille erdoor en zet apart.
  2. Roer in een andere kom de pijnboompitten, de overige basterdsuiker en de maizena door elkaar.
  3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat, op het bak- papier waarin je het gekocht hebt, en snijd eventueel overtollig deeg af – gebruik dit een andere keer.
  4. Verdeel het pijnboompittenmengsel over het blader- deeg; laat rondom een rand van 2,5 centimeter vrij.
  5. Leg de rabarber in een net visgraatmotief op het deeg, of in een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal een beginnetje hebt, gaat het makkelijker.
  6. Bak de taart 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar. Dien de taart meteen op.

Onder andere dit bakrecept én nog een hele hoop anderen vind je in het kookboek: De Zoete Bakplaat van Rukmini
De Zoete bakplaat - Rukmini Iyer Inteview.jpeg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.