Snel en overheerlijk, dat is het concept voor dit verrukkelijke toetje. Doordat alles samen wordt gewokt is dit een wokking lekker recept. De zoete structuur en het schelpvormige deeg is maakt dit dessert perfect voor iedere gelegenheid.
Ingrediënten voor Wokking lekkere appeltaartjes
Bereiding
- Wel de rozijnen circa 10 minuten in lauw water.
- Meng vervolgens de suiker met de kaneel.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appel partjes.
- Verhit een scheutje olie in de wok. Wok de appels circa 4 minuten tot deze mooi goudbruin zijn.
- Bestrooi met suiker, verlaag het vuur en karamelliseer goudbruin.
- Voeg de boter, noten en krenten toe, wok kort mee tot de noten mooi glanzen.
- Verdeel de appels in suikerschelpen en laat ze afkoelen.
Je kunt de taartjes laten afkoelen of direct lekker warm opeten.
Tip: Serveer de appeltaart wok met slagroom of vanille ijs.
Het recept van de appeltaart wok komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Ben je gek op bakken? Neem dan eens een kijkje op onze zoet en gebakken pagina!