"Cake, en vooral eentje die echt heel makkelijk te maken is. Want wat is er irritanter als je een cake wilt bakken en je boter is niet op kamertermperatuur... dat hoeft dus niet voor dit recept! Zodra je de cake in de oven zet, begint je huis al verrukkelijk te ruiken naar warme appeltjes en kaneel. Maak ‘m helemaal af met opgeklopte slagroom". - Saakje
Ingrediënten voor Appelcake met kaneel en slagroom
Benodigdheden
Cakeblik (zoals deze van Saakje bijvoorbeeld)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 ℃ en plaats een rooster in midden (of net onder het midden) van de oven. En vet het cakeblik in met bakspray of gesmolten boter.
- Smelt de boter in een steelpan en zet deze apart. Schil de appel(s) en snijd deze in stukjes van ongeveer 0,5 x 0,5 cm en meng hier de kaneel en suiker door.
- Mix ondertussen de eieren met de suiker, dit hoeft niet luchtig. Voeg de bloem, bakpoeder, amandelpoeder en zout toe en mix dit erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter erdoor.
- Schep dan de stukjes appel door het beslag en giet het in het cakeblik. Bak de appelcake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Test de cake door erin te prikken met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar. Laat de appelcake afkoelen op een taartrooster. Zodra je het blik kan aanraken (na ongeveer 10 minuten) mag je de cake storten.
- Klop de slagroom stijf met 2 el suiker en vanille-extract en schep het in een spuitzak met kartelmondje. Serveer de puntjes cake, eventueel lauwwarm, met een toef slagroom.