Ingrediënten voor Echte verwennerij! Appel-kaneel tosti met rumrozijnen en mascarpone
Benodigdheden
- Koekenpan
- Zeef
- Mengkom
- Garde
- Thee-ei of klein zeefje
Bereiding
- Verhit de koekenpan, als deze goed heet is bak je eerst de appelblokjes rondom aan zonder boter. Als de appelblokjes kleur krijgen, gaat de boter, eetlepel suiker en de rumrozijnen erbij. Let op, als de pan erg heet is zou het geheel kunnen gaan flamberen door de rum. Bak alles tot de appelblokjes gaar zijn. Giet de appeltjes door een zeef, zodat overtollig vocht weg kan. Laat dit even iets afkoelen.
- Meng de mascarpone met de vanillesuiker in een mengkom. Klop tot een lobbige crème.
- Meng de kaneelpoeder met de poedersuiker, dit gebruik je later om over de tosti heen te strooien.
- Besmeer 4 sneetjes oud brood aan beide zijden met boter, verdeel over twee sneetjes de gebakken appeltjes. Leg de tweede snee erboven op. Grill de tosti goudbruin.
- Als de tosti klaar is bestrooi je hem op je bord met de kaneelsuiker en schep je er een lekkere lepel mascarpone bovenop.
Tip: ook erg lekker met een bol vanilleroomijs. Garneer met een takje munt.
Uit het boek: Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld