Het bekendste Italiaanse toetje mag op onze site natuurlijk niet ontbreken.
'Tiramisu' betekent trek mij omhoog of te wel beur me op! Nou dat gebeurt zeker met dit dessert.
Ingrediënten voor de Tiramisu a la minute:
- 24 lange vingers
- 3 eidooiers
- 50 gram suiker
- 500 gram mascarpone
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 100 mililiter koffieroom
- lange vingers
- 50 gram amandellikeur
- 200 mililiter sterke koude koffie
- 200 gram pure chocolade
- 2 eetlepels cacaopoeder
Bereiden:
- Roer voor de tiramisu de eidooiers schuimig met de suiker
- Meng de mascarpone met het vanillemerg en de koffieroom erdoor.
- Meng de likeur door de koffie, wel de lange vingers erin.
- Verdeel per bord 3 lange gewelde lange vingers. Schep er de helft van de mascarpone op en rasp de chocolade over de mascarpone. Leg hier weer 3 lange lange vingers op en vervolgens de rest van de mascarpone. Strijk glad af met een paletmes en bestrooi met de cacaopoeder. Serveer direct.
Tip: wil je een nog luchtigere tiramisu? Klop dan wat eiwitschuim stijf en spatel deze door de mascarpone. Gebruik voor dit dessert hele verse eieren.
Het recept van deze heerlijke tiramisu komt uit het boek Masterclass Desserts van Danny Jansen. En die koop je hier!