Aardpeersoep met geroosterde cashewnoten

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de 'aardpeersoep'

  • 1 prei, witte deel in ringen gesneden
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 500 gram aardpeer, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kruimige aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 2,5 deciliter melk
  • 7,5 deciliter groentebouillon
  • Peper en zout, naar smaak
  • 50 gram cashewnoten, iets fijner gesneden
  • 100 militer slagroom
  • 4 eetlepel notenolie
  • Rucola, paar blaadjes

 

Bereiding:

  1. Fruit de preiringen in een scheutje olijfolie en voeg daarna de aardpeer en aardappel toe.
  2. Schenk de melk en groentebouillon erbij en leg de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur garen. Als de aardpeer en aardappel gaar zijn kun je de soep pureren met een staafmixer en op smaak maken met wat peper en zout naar smaak.
  3. Rooster de cashewnoten in een koekenpan met een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
  4. Klop de slagroom lobbig.
  5. Serveer de soep met de room bovenop, de gehakte en geroosterde cashewnoten, een paar blaadjes rucola en een lepel notenolie.

 

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen