Deze zomerse aardappelsalade kreeg onze Home Made Chef Danny voor het eerste te eten op het strand van Kreta. Buiten dat hij heerlijk is, ziet de aardappelsalade met gevulde inktvis er erg feestelijk uit.
Ingrediënten voor Aardappelsalade met gevulde inktvis
Bereiding
- Snijd de gekookte aardappels in stukjes. Snijd de komkommer in partjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de dille
- Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met de dille en paprikapoeder. Haal uit de pan en zet apart.
- Meng in een kom de roomkaas met de zure room.
- Meng de helft van het roomkaasmengsel met de mayonaise door de gekookte aardappels, wentel de veldsla en komkommer erdoor.
- Meng de andere helft met het gebakken ui-specerijenmengsel en vul de inktvis ermee.
- Verhit een scheut olie in de wok en bak de gevulde inktvis met de tentakels in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel de inktvisjes over de aardappelsalade. Snijd de citroen in parten en serveer bij de salade.
Het recept voor de aardappelsalade met gevulde inktvis komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld