Aardappelsalade met gevulde inktvis

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze zomerse aardappelsalade kreeg onze Home Made Chef Danny voor het eerste te eten op het strand van Kreta. Buiten dat hij heerlijk is, ziet de aardappelsalade met gevulde inktvis er erg feestelijk uit.

image.jpeg

Ingrediënten voor Aardappelsalade met gevulde inktvis

aardappel
komkommer
ui
knoflook
dille
paprikapoeder
mayonaise
veldsla
inktvis, klein
roomkaas
zure room
citroen

Benodigdheden

Kom
Wok

Bereiding

  1. Snijd de gekookte aardappels in stukjes. Snijd de komkommer in partjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de dille
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met de dille en paprikapoeder. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Meng in een kom de roomkaas met de zure room.
  4. Meng de helft van het roomkaasmengsel met de mayonaise door de gekookte aardappels, wentel de veldsla en komkommer erdoor.
  5. Meng de andere helft met het gebakken ui-specerijenmengsel en vul de inktvis ermee.
  6. Verhit een scheut olie in de wok en bak de gevulde inktvis met de tentakels in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  7. Verdeel de inktvisjes over de aardappelsalade. Snijd de citroen in parten en serveer bij de salade.

Het recept voor de aardappelsalade met gevulde inktvis komt uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen