Ingrediënten voor Supermakkelijke aardappelsalade met krieltjes en ei
Benodigdheden
- Grof gemalen peper en zeezout
- Oven met bakplaat
- 2 kookpannetjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C graden.
- Halveer de krieltjes, meng ze met de helft van de Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie en plaatst ze 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn en lichtbruin gekleurd.
- Maak ondertussen de sperziebonen schoon, blancheer ze 4 minuten in ruim water met zout en spoel ze daarna koud onder de kraan.
- Kook de eitjes 5 minuten, laat ze kort schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Schil de komkommer en snijd ze in dunne plakjes.
- Meng de mayonaise, de yoghurt en de rest van de Italiaanse kruiden door elkaar tot een sausje.
- Meng als de krieltjes half afgekoeld zijn de komkommer, de saus en de sperziebonen erdoor.
- Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer de gekookte eitjes erop
Tip! De salade is lauwwarm het lekkerst met de warme gekookte eitjes, maar kan ook goed een dag ervoor gemaakt worden. Wacht dan alleen met het mengen van de saus erdoor net voordat je gaat eten.