Ingrediënten voor de wortelnoedels:
- 400 gram snijbonen
- 400 gram erwten (diepvries)
- 400 gram grote/dikke wortels
- 200 gram radijsjes
- 3 bosuien
Dressing:
- 1 limoen (rasp en sap)
- 8 eetlepels magere yoghurt
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels honing
- 100 gram cashewnoten
Extra:
Chili vlokken
Extra nodig:
Dunschiller
Bereiden:
- Schil de wortels en gebruik daarna de dunschiller om slierten te maken van de wortels. Dit zijn de groentenoedles. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes
- Kook de snijbonen en erwten 5 minuten. Laat daarna uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.
- Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
- Rooster de cashewnoten in een droge pan en stamp de ze fijn in een vijzel.
- Meng daarna de magere yoghurt, tahin, de honing en het limoensap en rasp voor de dressing met de gevijzelde cashewnoten.
- Meng alle groenten door elkaar en doe in een grote schaal en schenk de dressing over de noedels.
- Strooi de chili vlokken, achtergehouden cashewnoten (en evt. de koriander) over de wortelnoedel salade.
Samenwerkingen:
Selsiuz
Season Flowers Amsterdam
Tokyo Desing Studio
Te zien in de video:
Alpro
Verstegen - spices and sauces
Alfez
Onze Home Made Chef Denise heeft ook een heerlijk vega gerecht gemaakt. Bekijk de video hier.