Wortelnoedels met notendressing

 

Ingrediënten voor de wortelnoedels:

Salade

  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram erwten (diepvries)
  • 400 gram grote/dikke wortels
  • 200 gram radijsjes
  • 3 bosuien

Dressing:

  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 8 eetlepels magere yoghurt 
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram cashewnoten

 

Extra:

Chili vlokken 

   

Extra nodig: 
Dunschiller

 

Bereiden:

  1. Schil de wortels en gebruik daarna de dunschiller om slierten te maken van de wortels. Dit zijn de groentenoedles. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes
  2. Kook de snijbonen en erwten 5 minuten. Laat daarna uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.
  3. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge pan en stamp de ze fijn in een vijzel.
  5. Meng daarna de magere yoghurt, tahin, de honing en het limoensap en rasp voor de dressing met de gevijzelde cashewnoten.
  6. Meng alle groenten door elkaar en doe in een grote schaal en schenk de dressing over de noedels. 
  7. Strooi de chili vlokken, achtergehouden cashewnoten (en evt. de koriander) over de wortelnoedel salade.

 

Samenwerkingen: 
Selsiuz
Season Flowers Amsterdam
Tokyo Desing Studio

Te zien in de video:
Alpro
Verstegen - spices and sauces
Alfez 
 

Onze Home Made Chef Denise heeft ook een heerlijk vega gerecht gemaakt. Bekijk de video hier. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie