Ingrediënten voor de vegan noedelschotel:
- 250 gram tempeh, in blokjes
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 250 gram sobanoedels
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 100 gram maiskorrels
- 2 lente-uien
- 100 milliliter soja kookroom
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels gebakken uien
Extra benodigdheden:
Wok
Vergiet
Mooie bowl
Bereiden:
- Marineer de tofu circa 10 minuten in de ketjap, sambal en gemberpoeder.
- Kook de sobanoedels 6 minuten.
- Snijd de groenten in gelijke blokjes.
- Verhit de wok en wok de tempeh kort tot deze krokant is. Voeg daarna de courgette, paprika, maïs toe.
- Voeg de uitgelekte sobanoedels toe en wok kort mee en meng door de groenten.
- Voeg de hoisinsaus en kookroom toe.
- Bestrooi de noedelschotel met de gebakken uien.
Samenwerkingen:
Tokyo Design Studio
Season Flowers Amsterdam
Selsiuz
Te zien in de video:
De Enschedese Mie Fabriek
Alpro
Lee Kum Kee
Onze Home Made Chef Claudia heeft ook een heerlijk vega gerecht gemaakt. Bekijk de video hier.